Corona Monitor

Veel contact tussen banken en hun klanten

Sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart 2020 hebben banken in Nederland in aanvulling op het steunpakket van de overheid inmiddels ongeveer 71.500 klanten geholpen.

Corona Monitor

De Corona Monitor verschaft inzicht in de vraag naar krediet door ondernemingen en de mate waarin banken daarin voorzien. Banken maken hiervoor deels gebruik van verschillende garantieregelingen.

Regeling halfjaar uitstel van aflossingen

Inmiddels hebben 129.000 bedrijven een betaalpauze gekregen met een totale waarde van 3,1 miljard euro.

Leningen en kredietruimte

 

Op 1 oktober hebben ongeveer 71.500 bedrijven een lening of extra kredietruimte gekregen, voor in totaal 66,5 miljard euro.

8.645 bedrijven hebben een lening gekregen met een overheidsgarantie.

Het merendeel van de bedrijven maakt gebruik van de BMKB-C regeling, ongeveer 52,2%. Ruim 4% maakt gebruikt van de borgstelling speciaal voor de landbouw (BL-C of de BL), ruim 1% van de bedrijven hebben een lening via de GO-C regeling verkregen en ongeveer 23 procent een lening via de KKC-regeling.

Betaalpauze voor consumenten

Tot nu toe hebben bijna 26.000 consumenten een betaalpauze ontvangen van banken voor de aflossing van hun hypotheek. Dat betreft in de meeste gevallen een betaalpauze van één tot en met drie maanden. Voor 12.000 huishoudens geldt hetzelfde ten aanzien van een lopende consumptieve lening.

Reageren